ЕКОУРОК-ЗУСТРІЧ

«НЕХАЙ ЗЕМЛЯ КВІТУЄ ВСЮДИ»

Фото без опису                               

 

 

 

                               Буйнотравий квітень – це місяць, коли ми щорічно відзначаєм

                               такі  екологічні  дати: 21 квітня – День довкілля , 22 квітня –

                               День  Землі,  26  квітня  -  Міжнародний   день   пам’яті    про

                               Чорнобиль.

Об’єднавши ці дати, 25 квітня нашою бібліотекою в ліцеї  ім. Ю.Шкрумеляка організовано та проведено екоурок-зустріч, на яку запрошені працівники сектору екологічної освіти природного заповідника «Горгани» Людмилу Кравчук та Романа Кузнєцова. Вони виступили з презентаціями про заповідник «Горгани», який є природним еталоном недоторканої діяльністю людини центральної частини Українських Карпат і містить єдиний в Європі і світі масив пралісу сосни кедрової європейської, а також здійснили мандрівку по всіх заповідниках на території України, розповіли про катастрофічні наслідки Чорнобиля і його вплив на навколишній світ та Землю.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Фото без опису



Бібліотекар Любов Дутчак наголосила присутнім, що метою заходу було виховати у старшокласників любов до природи, почуття прекрасного, навчити відчувати красу рідного краю, формувати внутрішню потребу берегти і примножувати навколишній світ. Доповнила зустріч влаштована працівниками бібліотеки книжкова виставка «Неповторний світ природи» та «Чорнобиль не має минулого часу».

Після проведення заходу відбулася акція «Чисті береги нашої річки», в якій взяли участь учасники заходу та жителі селища.