Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

«Живе   Кобзар  у  пам’яті  народу, 
Живуть його слова, і мрії, і думки. 
Хоч   зазнавав  великі  перешкоди, 
Та   спадщина   його   сягла   віки
» 

 

     Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя.          таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка,  славетного і   величного   митця,  людини  планетарного  масштабу. 

У  Шевченківські дні, в приміщенні читального залу  Ланчинської міської бібліотеки для дорослих була  оформлена книжкова виставка «Т.Г.Шевченко – наш родинний поет»,  присвячена 201-ій річниці від дня народження співця вільної України, геніального поета, прозаїка, драматурга, мислителя,  історика, етнографа, фольклориста, талановитого художника.

    Провідний бібліотекар Ланчинської міської бібліотеки для дорослих Любов Дутчак провела експрес читання «Люблю читати Кобзаря».

   Минають віки, стираються написи на камені, тліють  книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і  вічне. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.  Про те, що його думи, його пісні,  його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були і залишаються думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів, розповідають його вірші, які  з  великим   задоволення  читали  жителі  селища.

       На сучасному етапі розвитку  України саме Тарас  Шевченко та його творчість є духовними наставниками, прикладом  справжньої  відданості і любові до рідної землі, рідного    народу.