«Життя. Здоровя. Майбуття.»

23 березня в нашій бібліотеці до Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу проведено масовий захід. Сьогодні епідемія   даної хвороби в Україні віднесена до групи із високим рівнем захворюваності.

   Метою заходу було ознайомлення присутніх з історією захворювання, викриття збудника туберкульозу, роз’яснити причини його розвитку, шляхи передачі хвороби, правила профілактики та ведення здорового способу життя.

     Ведучі – бібліотекарі  Любов Дутчак та Любов Щербатюк навели вражаючі факти цієї небезпечної  хвороби, її історію відкриття, навели статистичні дані захворюваності та розповіли,    які люди входять до групи   ризику.  

Більш розширено про туберкульоз  та його симптоми, а також  профілактику захворюваності розповів сімейний лікар  Іваночко Михайло Михайлович. Він    наголосив, що туберкульоз  це інфекційне захворювання,  яке передається повітряно-крапельним шляхом. Він вражає не тільки    легені, а й інші   органи  тіла. Є різні   стадії та форми  хвороби і щоб  зберегти здоров’я необхідно при перших ознаках негайно звернутися до лікаря. Чим раніше виявлено захворювання, тим   ефективніше  проходить   лікування.        Надзвичайно ефективним був виступ людини, що хвора   на туберкульоз. Вона розповіла свою, дуже повчальну історію, як   захворіла.   Розповіла, як вона зараз живе в сім’ї.  Відповідала на   поставлені  присутніми  запитання. На завершення свого виступу сказала, що має велику надію, що її виступ можливо когось застереже  і  вдасться   не   повторити   її   долю. Щиро подякувала за те, що  вислухали.

    Захід   доповнила   тематична   поличка   «Профілактика    туберкульозу».

 

 

   На заході була присутня медична сестра Ланчинського ліцею Марія Кінашевська, учні 11-А класу та користувачі нашої   бібліотеки.