14 лютого в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих, до Дня святого Валентина та свята Стрітеня Господнього, відбулися вечорниці, де лущили квасолі та кукурудзу, оздоблювали свічки, що були вручені пізніше селищним головою Володимиром Поповичем всім учасникам вечорниць для освячення в церкві. В стінах бібліотеки зустрілися три покоління людей. Всі вони об’єднані традиційним одягом – вишиванками, українською піснею та словом.

   Фото без опису  Фото без опису

      

     Вечорниці розділено на дві частини.  В першій частині Марія Попович та Любов Дутчак розповіли про свята останнього місяця зими: трьох святих                (12 лютого), День святого Валентина (14 лютого) та Стрітеня Господнього               (15 лютого), також відбулася театралізована зустріч Зими з Весною та трьома її синами-місяцями – Березнем, Квітнем і Травнем. 

Фото без опису  Фото без опису

 

         

Вечір доповнювало мереживо української пісні та блискуча гра на традиційному українському інструменті – бандурі вихованців музичної школи  під  керівництвом  Світлани  Небелюк .

       Голова громади  Володимир Попович  відмітив високий   рівень підготовки до дійства та запевнив, що подібні вечори стануть поштовхом для подальшого розвитку української  традиційної  культури в селищі.  На заході були присутні заступники селищного голови, директор  ЗОШ І-ІІІ ст., депутати селищної ради  та багато інших активістів селища.

В другій частині наших вечорниць учасники виконали коломийки та українські народні пісні. Між піснями звучали народні гуморески, бувальщини та різні дотепні історії, а також гуморески  Руданського, Пушкаря та Савчука у виконанні членів клубу «Сімейні торжества» Михайла Цицанюка, Романа Токара  та Ярослава Тодоріва.

     Такі вечори об’єднують  та згуртовують людей навколо звичаїв та традицій минулого. Вони допомагають не забувати своє коріння, а залучення молоді дозволяє із впевненістю дивитися в майбутнє.

Фото без опису