Рівно 100 років тому, 29 січня 1918 року, під Крутами   українські захисники з різних куточків країни, на чолі з сотником Аверкієм Гончаренком прийняли оборонний бій проти російсько-більшовицької армії Михайла Муравйова. Своїм жертовним прикладом молоді патріоти показали всьому світові, що Батьківщина – це святе. Цей бій став одним з символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

    До цієї події 29 січня в Ланчинському ліцею ім. Ю.Шкрумеляка відбувся   вечір-пам’яті.

    Організували захід вчитель ліцею Галина Іваночко спільно з провідним бібліотекарем Ланчинської міської бібліотеки для дорослих  Любов’ю Дутчак та членами клубу «Патріот».

 

 фото 

Ведучі заходу Голіней Аліна та Петруняк Андрій                                                                                       пройшлися сторінками історичних подій, розповіли про хід та значення цієї битви в історії України. Учні читали вірші, співали пісні, присвячені героїзму та самопожертві  молодих крутянців. Учасники заходу переглянули відеофільм   «Крути».

       

   

 

 

    Перед присутніми виступила провідний бібліотекар Любов Дутчак, яка  відмітила, що Крути - це бій за майбутнє України, який триває і досі та ознайомила присутніх з книжковою виставкою   «Пам’ятай   про   Крути».

    В кінці заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих  воїнів   та   виконали   гімн   України.