Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

      Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві  на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь,  за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна  сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності,  ставши   нашими   Ангелами-Охоронцями   на   небі.

    Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і нас. 20 лютого відбувся  вечір-посвята,  присвячений   пам’яті   героїв   Небесної   сотні.                

        На сцену виходить дівчина в українському вбранні. Звучить мелодія пісні «Пливе кача…», яка стала тугою, смутком, ніби офіційним   жалобним Гімном  України. «Під цей пісенний щем, його багатоголосся, тисячі українців прощалися з «Героями Небесної Сотні», і тепер  цей твір повів наш народу пам’ять про тих, хто навічно впав на   Майдані за нашу свободу.», - сказала Яни  Дімнич.  Лунають  чуттєві   рядки  Яни   Федоришин    “А  сотню  вже  зустріли    небеса…”Після цих слів залу оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і   скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг   героїв   Небесної    сотні.    

    Почуття єдності і національного українського духу, про які казали наші ведучі зі сцени, об’єднало всіх українців. “Мирні солдати Майдану”, наші “Ангели сьогодення” навіки зайняли свої пости захисту українського народу на Майдані. Небесна сотня на варті. Вони поруч. Поруч з нами. З усім українським народом. Нам залишилось тільки пам’ятати та вшановувати імена  Українських   Ангелів, серед яких є і наш односельчанин Василь Шеремета.

Емоції переповнювали кожного. Вечір доповнювали документальний                      фільм «На Майдані» та книжковий виклад, який зробила Любов                             Дутчак,   бібліотекар   Ланчинської   міської   бібліотеки   для   дорослих.

 Світлою молитвою за Україну   та патріотичними закликами завершилося   вечір-посвята, присвячений пам’яті героїв Небесної сотні. “Герої не вмирають!  Слава    Україні!   Слава   Нації!   Україна – понад   усе!”. Українська нація – нескорена і вільна!

 Захід підготувала  Любов   Дутчак – провідний бібліотекар бібліотеки для дорослих та Іван Петруняк – класний керівник 10-А класу.