16 січня, під дзвін різдвяних колядок, які линули з уст дзвінкоголосого зведеного хору у супроводі музичної школи, розпочався флешмоб «Колядуймо разом», що відбувся на території Ланчинської  ЗОШ І-ІІІ ст. між церквами: УПЦ Архистратига Михаїла та УГКЦ  Зіслання  св. Духа. На  свято   були   запрошені   всі   жителі   селища.

Фото без описуФото без опису

      «Колядуймо разом, колядуймо для душі!» – саме такими словами   звернувся до громади селищний голова Володимир Васильович. Ініціативу перейняв  отець  Василь та щиро привітав присутніх з Різдвяними святами.

Фото без описуФото без опису

Незважаючи на сильний мороз, всі з задоволенням долучилися до загальновідомої коляди «Нова радість стала» і виконали її від щирого серця.

        Свято продовжили виступи вертепів. Першим з привітанням вийшов вертеп ЗОШ І-ІІІ ст., на слова Ю. Шкрумеляка – поета з Ланчина, який підготувала педагог-організатор Іванна Сенчук. Цей вертеп мав величезний успіх серед жителів Ланчина  наприкінці 40-х років минулого століття.

      Дуже зворушливим і цікавим було святкове шоу «Немає переводу добрим  звичаям народу», яке підготували учні  Ланчинської ЗОШ І-ІІст., під  керівництвом Катерини Іванюк  та театралізоване дійство «Парубоча Меланка», організоване Любов’ю Дутчак (бібліотекар) та Марією Данилюк (вчитель).

                                                                                                           

Учасники     свята   побажали   щастя   та   здоров’я   всім   жителям   на   многії   і  благії    літа.

Фото без описуФото без опису

 

      Наймолодшими віншувальниками були вихованці ДНЗ «Ромашка»  (вихователі Н.Мельник та І. Антюк). З їх уст линули такі щирі вітання,   що зразу підняли настрій всім довкола. У виконанні чарівних дівчаток та     хлопчиків прозвучала коляда «Дзень-Дзелень», яка зігріла всіх, бо лунала з маленьких  дитячих   щирих    уст.

Фото без опису

 

     На завершення до всіх присутніх звернувся селищний голова і подякував  всім за спільне бажання колядувати і прославляти Бога, побажав і надалі такої згуртованості, яку всі проявили у цей день, підтримувати свої звичаї і традиції, своє рідне. «Я думаю, що кожен із присутніх взяв щось корисне для себе», – сказав Володимир Васильович. «Колядуймо разом, колядуймо     спільно, на многії і благії літа» – такими словами завершив флешмоб голова.   А   колядки   ще   довго    лунали   біля   школи.

Флешмоб проходив за сценарієм Ланчинської  міської бібліотеки для дорослих, за   що  отримали  подяку  від  селищного   голови   ОТГ  Володимира   Поповича.