19 грудня розпочинаються справжні різдвяні дива. Одним із таких див є свято Миколая Чудотворця, який за легендою був доброю людиною та допомагав бідним і знедоленим. Його вшановують християни в усьому світі.

Фото без описуФото без опису

   

  І в нашому селищі в цей день всі охочі зібралися у сквері ім.Ю.Шкрумеляка, біля шопи святої родини, щоб вшанувати і прославити пам'ять благодійника.

    Першими зі словами вітання виступили всечесні отці – отець Василь та отець Тарас, які розповіли    багато    цікавих   фактів   із   життя

     святого   та   привітали   всіх   зі    святом. 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Потім голова ОТГ – Володимир Попович привітав всіх, хто носить це чудове ім'я, з Днем Ангела та майбутнім Різдвом Христовим. Побажав всім, щоб Миколай подарував у кожну сім'ю достаток, добру долю, віру, надію і любов.

Фото без описуВедучі заходу – Любов Дутчак (провідний  бібліотекар) та Олеся Іваночко розповіли дуже цікаву легенду, яка стала розгадкою   на запитання «Чому Миколая називають Чудотворчем і відносять  до обліку святих?».

Свято ставало дедалі цікавішим, адже завітав сам Миколай з подарунками. Обличчя діток, присутніх на святі засяяли усмішками, і всі з нетерпінням очікували на подарунки. Тож вони з радістю читали віршики і співали пісні. І, безперечно, їхні бажання здійснилися – всі отримали   бажані   подарунки.Фото без описуФото без опису

 

У виконанні викладачів музичної школи прозвучали пісні   «Молитва до Миколая», «Робіть добро» та старовинна коляда   «До шопи йдіть, пастирі», яка воєдино злилася з голосами всіх   присутніх.

Свято подарувало всім багато приємних емоцій. На завершення  селищний голова побажав всім рис, якими був наділений Святий  Миколай: добра, любовіф, милосердя, злагоди, людяності на «Многая і   благая літа…».

Сценарій свята підготувала завідувач міської бібліотеки для дорослих – Попович Марія Іванівна.