ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

вул Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, 76019, код ЄДРПОУ 40309088 тел. 51-13-89, факс 51-13-92,

ifdergprod@vetif.gov.ua

 

19.09.2018 р.                                                    

Відповідальним за роботу офіційних

веб-сайтів райдержадміністрацій

 

Головам територіальних громад

Івано-Франківської області

 

З метою інформування громадськості та доведення до широкого загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій  та територіальних громад),  подаємо наступну актуальну інформацію.

 

Спеціалістами Держпродспоживслужби  проведено навчання з питань

прийняття повідомлень про небезпечну нехарчову продукцію через ЦНАПи 

 

Фото без опису18 вересня 2018 року спеціалісти відділу ринкового нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели  навчальне заняття на тему «Нормативно-правове забезпечення та особливості прийняття повідомлень (скарг) про небезпечну нехарчову продукцію через ЦНАП»  для керівників та фахівців районних, міських рад,  рад ОТГ  та центрів надання адміністративних послуг.

Захід відбувся в рамках освітньої програми тематичного короткострокового семінару  «Надання адміністративних послуг»  на базі Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Передумовою проведення навчання стала необхідність удосконалення механізму та спрощення процедури звернення споживачів (користувачів) щодо захисту права на безпечність продукції, що передбачає реалізація статті 7 Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції» та Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів (розпорядження Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 р. № 217).

Адже, серед іншого, важливими завданнями Концепції є забезпечення ефективної взаємодії державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських об’єднань споживачів, представників бізнесу у сфері здійснення захисту прав споживачів,  прозорості зворотного зв’язку між споживачами та всіма органами виконавчої влади щодо звернень і скарг споживачів, компенсації шкоди, завданої споживачам у разі порушення їх прав; підвищення ефективності системи захисту споживачів від небезпечної продукції, що може заподіяти шкоду життю, здоров’ю, майну споживачів, навколишньому природному середовищу тощо.

В ході роботи учасників навчання було ознайомлено із повноваженнями і особливостями роботи відділу ринкового нагляду та консультаційних  центрів,  що діють на базі районних (міських) управлінь (відділів) Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, порядком прийняття звернень  від споживачів (користувачів)  щодо захисту права на безпечність продукції, вимогами до їх оформлення та термінів  виконання ( в т.ч.  надано зразки подібних звернень),  обговорено проблемні питання та шляхи їх вирішення, а також окреслено основні напрямки співпраці.

Фото без опису  Фото без опису