ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

вул Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, 76019, код ЄДРПОУ 40309088 тел. 51-13-89, факс 51-13-92,

ifdergprod@vetif.gov.ua

 

21.09.2018 р.                                                    

Відповідальним за роботу офіційних

веб-сайтів райдержадміністрацій

 

Головам територіальних громад

Івано-Франківської області

 

З метою інформування громадськості та доведення до широкого загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій  та територіальних громад),  подаємо наступну актуальну інформацію.

 

Скасовано  державне регулювання ринку  цукру

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу споживачів: в Україні набув чинності Закон № 2518-VIII  про скасування державного регулювання ринку цукру.  19 вересня 2018 року документ опублікували в офіційному виданні "Голос України".

 

Документ визнає таким, що втратив чинність Закон   «Про державне регулювання виробництва і  реалізації  цукру» . Окрім того, вилучається згадка про мінімальні ціни на цукрові буряки для виробництва цукру квоти "А" та квоти "В".

Державне регулювання цукрового ринку в Україні діє з 1999 року. Такі заходи застосували, щоб підтримати цей сектор вітчизняної економіки. Зокрема, обсяг виробництва цукру вираховували виходячи з норми споживання на душу населення, а також затверджували мінімальні ціни на цукрову сировину та цукор.

Однак ці заходи не виправдали себе, зазначив уряд у пояснювальній записці до документу - кожного року спостерігаються стрибки цін, дефіцит чи профіцит продукції.