Ланчинський ліцей імені Юрія Шкрумеляка впевнено і твердо крокує на шляху розбудови Нової української школи, усвідомлюючи те, що це довготривала реформа, реформа на десятиліття, яка розпочалася, по суті, вже зараз. Наші ліцеїсти відчули зміни у перші дні навчання, особливо 63 першокласники, які дали старт Новій українській школі. Саме їх вільному розвитку сприятиме творче середовище, організоване Ланчинською ОТГ, батьками та педагогами. А сучасне освітнє середовище, як відомо, один з дев’яти ключових компонентів формули Нової школи. І це добре розуміє голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович, пам’ятаючи народний вислів: аби добре жити, не треба шкодувати грошей на дві речі – здоров’я і освіту. Саме за його ініціативи і підтримки Ланчинська селищна рада виділила 50 тисяч гривень на підвісні стелі та освітлення у класах для першокласників, учні отримали ноутбуки та конструктори лего-цеглинки. А вчитель трудового навчання ліцею Юрій Голіней майстерно розмалював стіни цих класів, які цвітуть тепер дивовижною квіткою, обігріті ясним сонечком, сяють веселковими барвами. Приміщення стали схожі на палац, де витає таїна пізнань, панує затишок, а кожен день для наших першачків розцвітатиме  тепер новою квіткою на дереві знань. Спасибі вам, Юрію Степановичу, за натхненну і творчу працю!

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Педагогічний колектив щиро вдячний вам, Володимире Васильовичу, за активну і тісну співпрацю Ланчинської ОТГ і ліцею, яка неодмінно дасть результат, адже учні почувають себе вільно, комфортно в новому освітньому середовищі, впевнені і батьки, що їх діти здобудуть якісну освіту і стануть особистостями.

Для нас дуже важливо, щоб першокласники без напружень і стресів адаптувалися у шкільному  житті - і цьому якраз  сприятиме творче середовище, організоване за великої підтримки Ланчинської ОТГ, особливо у плануванні дизайну освітнього простору в ліцеї, великому матеріальному внеску в цю справу.

Все це, звісно, спрямовано на розвиток дитини і мотивації її до навчання. Тож нехай наш ліцей творення людини-патріота, інноватора, особистості виконує гордо свою найвищу місію, а тісна співпраця з громадами і батьками принесе бажаний результат!