Незвично, по-особливому яскраво й урочисто пройшло  цьогоріч  свято першого дзвоника у Ланчинському ліцеї імені Юрія Шкрумеляка, зібравши в одну дружну родину учнів, батьків, учителів, шанованих гостей.

            …Неспроста лунає щемна мелодія – у ворота барвінкові старшокласники ведуть шістдесятьох трьох хлопчиків і дівчаток, які зроблять свій перший крок у нове, ще досі не відоме для них учнівське життя. Присутні щедро аплодують їм, а директор ліцею Тетяна Дикан звертається до наймолодших школярів зі щирими вітаннями, побажаннями віри в себе, власні сили, уміння, адже саме вони, першокласники, дають старт Новій українській школі, місія якої – допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками.

            Запорукою успіху в Новій українській школі, запевнила директор ліцею, буде тісна співпраця з батьками, громадами і підтримкою з їхнього боку, яка вже так відчутна: добротно відремонтовані приміщення ліцею, по-сучасному обладнані три кабінети для першокласників, на підвісні стелі та заміну освітлення в яких селищна рада виділила 50 000 гривень. Учням подаровані ноутбуки, конструктори лего-цеглинки. І за це все ми щиро вдячні сьогодні голові нашої ОТГ Володимиру Поповичу.

         Бути світлом для своїх вихованців, майстрами власної справи, дарувати мудрість і знання ліцеїстам побажали вчителям всечесні отці Василь і Тарас, а учнів вони поблагословили у добру путь, щоб набули в ліцеї знань, мудрості, ушляхетнили свою душу і серце.

            Голова ОТГ Володимир Попович у своєму вітальному слові наголосив, що День знань – таке ж величне і прекрасне свято, як День Незалежності, а тому, роблячи перші кроки в Новій українській школі, потрібно перш за все любити Україну, навчатись нового, щоб збудувати міцний фундамент освіченої держави. За віддану працю та внесок у виховання школярів у дусі доброї віри голова громади нагородив вчителя основ християнської етики Григорчук Ярославу Іллівну, людину, справді, світла, добра і любові, грошовою премією. Особливою гордістю ліцею, підкреслив В.Попович, є його учні: брат і сестра Ковалі. Олександр – п’ятнадцятиразовий чемпіон України із шашок, двічі бронзовий призер Чемпіонату світу із шашок – 64 та срібний призер із турецьких шашок. У Тетяни – багато грамот, нагород, кубків за зайняті призові місця.            Усім присутнім голова ОТГ побажав здійснення мрій, а ліцеїстам – віднайти найбільший скарб у житті – ЗНАННЯ!

            Не обійшлося на святі Першовересня і без креативу: щоб розколоти символічний горішок знань, довелось першокласникам відповідати на запитання заступника директора ліцею з виховної роботи Яремин Г.І. - і наймолодші школярики успішно здолали квест!

            Отож перший дзвоник, пронести який доручили кращим ліцеїстам - одинадцятикласникам Голінею Юрію і Завальнюк Надії, першокласникам Голінею Володимиру та Сандулаки Анастасії, хай стане символом найцікавішої сторінки щасливої книги життя учнів Ланчинського ліцею імені Юрія Шкрумеляка.

            У добру путь, ліцеїсти!