«Духовна пісня – то мов синє море,

У якому тоне  і печаль, і горе…

Духовна пісня душу зігріває,

Духовна пісня всіх людей єднає…»

 

Український народ не можна уявити собі без духовності. Саме духовна пісня несе людям Слово Боже у його найкращому пісенному і музичному прояві, а Боже Слово дає українцям Віру, яка допоможе зупинити ворога та розбудовувати незалежну християнську Україну.

Саме до відзначення 27 річниці Незалежності України, за ініціативи селищного голови Володимира Поповича, 26 серпня в Народному домі селища Ланчин було проведено перший фестиваль духовної пісні за участю церковних хорів.

 Захід традиційно розпочався Державним Гімном України.

 Перед початком фестивалю отець Тарас, настоятель Храму Чуда Святого Архістратига Михаіла, звернувся із словами подяки на адресу організаторів фестивалю, за те, що своєю працею пропагують духовне слово серед населення і особливо молоді та побажав усім присутнім отримати часточку духовного тепла від духовної пісні.

Селищний голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович привітав учасників і гостей фестивалю вітальним словом. та подякував усім, хто долучився до проведення цього дійства. «Сьогодні ми усі зібрались тут, щоб славити українців, щоб славити Бога та всіх тих, хто віддав свої життя заради нашої держави».- зазначив Володимир Попович.

В залі панувала тепла атмосфера та мир в душах глядачів, тому що твори, які виконувались спонукали до цього.    А на сцені хори духовної пісні змінювали один одного, наповнюючи душі присутніх гарним настроєм. Крім духовної пісні на сцені лунали чудові вірші:

«Аve, Маріє!» у виконанні Марії Іваночко,

«Люблю я свою Україну» прочитаний Любов'ю  Дутчак,

вірш Надії Кметюк «Україні» у виконанні Ганни Дем'янчук

та вірш  «Моя Україно» у виконанні  Олесі Іваночко.

Оваціями проводжав зал вокальний дует Ірини Яремин та Світлани  Небелюк за неперевершене виконання твору «Коли на волю проситься сльоза» слова і музика Ірини Федишин.

У фестивалі брали участь хорові колективи:

 

-  церкви Архістратига Михаіла, селище Ланчин

-  церкви Зіслання Святого Духа, селище Ланчин

-  церкви Положення пояса Пречистої Діви Марії, село Добротів

-  церкви св.Володимира і Ольги, село Добротів

-  церкви Різдва Пресятої Богородиці, село Красна.

 

Завершився фестиваль спільним виконанням духовного гімну “Боже великий, єдиний”.

Варто зазначити, фестиваль духовної пісні проводився з метою відродження і розвитку української музичної хорової культури, сприяння і збереження духовної спадщини України, а ще – популяризації кращих хорів духовної музики, хорового мистецтва Ланчинської громади.

Сподіваємося, що слова духовної пісні об’єднали мешканців Ланчинської громади й заставили битися їхні серця в унісон разом з виконавцями. Маємо надію зібрати ще більше церковних хорів на другому фестивалі духовної пісні, який відбудеться вже наступного року.

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису    Фото без опису