Шановні жителі селища Ланчин та села Добротів!

Вітаю вас з найважливішим державним святом – з Днем Конституції України!

          Конституція України врахувала історичний досвід нашого народу і кращі світові традиції. За роки, що минають  з часу прийняття Верховною Радою України Основного Закону нашої держави, Конституція стала не просто головним правовим документом, у ній відображені демократичні засади організації держави, політичні та економічні свободи українців, висловлюється суверенна воля  громадян.

Головний принцип Конституції – служіння суспільству. Її мета– розбудова правової демократичної держави.

          Ми всі усвідомлюємо, що демократичний розвиток ніколи не був легким, тож треба набратися терпіння та віри у те, що невдовзі ми будемо жити у зовсім іншій країні, яку з гордістю називатимемо конституційно розвиненою та правовою державою.

           Сьогодні, у ці важкі часи Україна проходить надзвичайно важке, напевно, найтяжче за всю свою історію випробування – на єдність і територіальну цілісність.

            І це вимагає від нас  перетворити зміст на результат. Усім нам потрібні підвищена відповідальність, самовіддана праця, консолідація всіх здорових сил заради однієї мети – процвітання України, як  цивілізованої європейської держави.
           Реальність повсякчас вимагає й удосконалення Основного Закону нашої країни, яке відбувається у гострих дискусіях і непростих пошуках справедливості.  З прийняттям змін до Конституції України докорінно повинні змінитися і принципи організації влади на місцях. Відбудеться бюджетна децентралізація, завдяки чому значна частина зібраних податків залишатиметься  в територіальних громадах. Завдяки змінам, які планується внести до Конституції, вперше більше прав отримають органи місцевого самоврядування. Адже проведення децентралізації передбачає розширення повноважень місцевих рад у всіх сферах життєдіяльності та життєзабезпечення громад.

В переддень цього великого для українського народу свята ми маємо пам’ятати, що тільки наші з вами спільні зусилля, небайдужість кожного громадянина стануть запорукою  існування єдиної, багатої, процвітаючої та щасливої України.

Тож ще раз сердечно вітаю вас з Днем Конституції .         

           Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, добра,  відновлення миру та стабільності, злагоди й глибокої віри в гідне майбутнє рідного краю та України!

 

З великою шаною та повагою,
селищний голова Володимир Попович