Фото без опису

Фото без опису

7 червня  у смт. Верховина розпочався дводенний семінар «Актуальні питання безпеки населення в об’єднаних територіальних громадах», організований Івано-Франківським Центром розвитку місцевого самоврядування за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe в якому взяв участь селищний голова Ланчинської селищної ради ОТГ Попович Володимир Васильович.

Головним питанням першого дня роботи було створення ефективної системи цивільного захисту населення в ОТГ.
На необхідності формування планів цивільного захисту та утворення централізованої системи оповіщення у громадах наголошував начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький. В свою чергу, керівник управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький
поінформував присутніх про перспективи діяльності підрозділів місцевої і добровільної пожежної охорони. За його словами, вже з початку цього року такими підрозділами в області було ліквідовано більше 50 пожеж.

А головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирон Матейко розповів про особливості надання екстреної медичної допомоги населенню ОТГ.

Усі ці функції із забезпечення цивільного захисту населення в ОТГ покладаються на Центри безпеки громади.

Також під час семінару в.о заступника начальника ГУ Національної поліції в області Олег Йосипів розповів про можливості створення поліцейських станцій у громадах.