У понеділок 07 травня о 14.00 в Ланчинській селищній раді ОТГ відбулася стратегічна сесія у форматі відкритого діалогу « Open Spase» за участю робочої групи з підготовки Стратегічного плану розвитку громади  до 2025 року та представників Громадського центру "Ділові ініціативи" в рамках Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

Голова Ланчинської селищної ради ОТГ Володимир Попович озвучив мету заходу - допомога Ланчинській об’єднаній територіальній громаді в розробці плану стратегічного розвитку на 2018-2025 роки, який закладе основи для її спроможності до поступового розвитку у всіх сферах та привітав учасників семінару.

«Допомога об’єднаним територіальним громадам в налагодженні та систематизації їхньої діяльності, створенні стратегічного бачення і планування  є дуже важливою»- відзначила консультант з питань розвитку місцевого самоврядування Оксана Ковальчук.

Під час заходу голова правління Громадського центру «Ділові ініціативи», експерт з реформування місцевого самоврядування, доцент кафедри менеджменту ІФНТУНГ Галина Васильченко наголосила, що стратегія розвитку ОТГ – це дороговказ напрямку, в якому має рухатися громада. Однак для того, щоб стратегія була ефективною її треба сприймати не як адміністративний документ, а як договір про партнерство між громадою, місцевими владою і бізнесом. Тому дуже важливо долучати до процесу її розробки якомога більше активістів громади