03.05.2018р. відбулася зустріч голови обласної ради Олександра Сича з головами об'єднаних громад. У зустрічі взяв участь голова Ланчинської селищної ради ОТГ Володимир Попович.

Метою зустрічі є напрацювання нових форм співпраці обласної ради з об’єднаними територіальними громадами. За словами керівника депутатського корпусу, з початку процесу утворення ОТГ вищий самоврядний орган влади області приділяє їм максимальну увагу.

В ході зустрічі керівники об’єднаних територіальних громад порушували питання розміру ренти за користування надрами на території громад, вирішення екологічних проблем, використання лісових ресурсів, розподілу коштів медичної субвенції з державного бюджету та дорожнього фонду, забезпечення шкільними автобусами, ініціювали напрацювання нових обласних програм та запровадження конкурсів для об’єднаних територіальних громад.

Із пропозиціями щодо прийняття програми регіонального розвитку ОТГ та включення окремого розділу щодо розвитку місцевого самоврядування у Програмі соціально-економічного розвитку, як складової частини розвитку області в цілому – виступив  Володимир Попович.

Всі пропозиції, озвучені під час круглого столу будуть взяті на контроль і за потребою спрямовані для аналізу до обласної державної адміністрації. Разом з цим, голова обласної ради запропонував проводити такі зустрічі систематично на території тієї чи іншої ОТГ з метою кращого розуміння проблематики громад.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису