Фото без опису

22 травня виповнюється 145 років від дня народження державного та громадсько-політичного діяча, журналіста, літературного і театрального критика, Головного Отамана військ Української Народної Республіки Симона Петлюри.

В Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбувся патріотичний захід, урок вшанування « Симон Петлюра – Великий син українського народу!»

Під час заходу присутні ознайомились з книжковою виставкою "Симон Петлюра – великий державник України", та переглянули воєнну атрибутику в кімнаті мужності та незламності теперішньої війни.

Провідний бібліотекар Любов Дутчак розповіла, що насправді відбувалося на теренах сучасної України в часи національно-визвольних змагань 1917-1921 років. А також сформувала цілісний правдивий портрет державного і громадсько-політичного діяча, публіциста, організатора національної української армії, командира та воїна. Вірність ідеї, воля, непохитність на шляху боротьби за українську державність – риси справжнього Лицаря нескореної України, Голови Директорії УНР, Головного Отамана військ УНР С. Петлюри. Перечитування й осмислення документів С. Петлюри дають відповіді на багато питань, зокрема: хто насправді є Симон Петлюра, як берегти державність, куди направляти її вектор, як шанувати і берегти армію, що таке віра для українців, для чого просвітницька діяльність? Так, для неупередженої оцінки діяльності Симона Петлюри потрібен час. Але вже одразу зрозуміло, що Петлюра був сильним лідером у дуже важкі часи. Все його життя було віддане боротьбі за єдність і самостійність українського народу. Що і забезпечує йому видатне місце у пам’яті нащадків-українців.