Фото без опису

Уже скоро настане найсвітліше свято в році – Великдень. Символ його – фарбоване яйце, але в останні роки господині вигадують нові способи його прикрашання. Фарбовані яйця служили символом Воскресіння Ісуса й очищення.

Готуючись до світлого свята Воскресіння Господнього в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих проведено майстер-клас із декупажу яєць «Веселкові крашанки». Провела його майстриня Іваночко Галина.

Крашанка – пофарбоване в один колір яйце. Найчастіше його варять у лушпинні цибулі, щоб отримати червоний або теракотовий колір.

Основна відмінність крашанки від інших видів яєць – не потрібно використовувати віск.

Печатанки – це різновид крашанок, на яких відбивається форма рослин або квітів

Тож, було обрано не менш цікаві та творчі техніки для оздоблення: декупаж, різнокольорове фарбування та крапанка за допопомогою рису. Присутні з великим задоволенням прикрашали крашанки, вкладаючи всю свою уяву та вміння. Кожна з цих технік виявилася неймовірно красивою та несподівано простою, а подекуди магічною. Великодні крашанки вийшли яскравими, святковими та стильними. Всі працювали дружно і завзято, допомагаючи один одному, повторюючи за майстринею всі дії.

Веселкові крашанки стануть предметом гордощів і захоплення у великодньому кошику.

По завершенню майстер-класу кожний учасник забрав з собою свою писанку-мальованку, щиро вірячи, що вона принесе родинний добробут, любов, злагоду, щасливе життя, а найголовніше довгоочікуваний мир в Україну.