На виконання  рішення виконавчого комітету Ланчинської селищної ради від 09.04.2024 № 22 «Про проведення  щорічної всеукраїнської  акції з благоустрою «За чисте довкілля» та Дня благоустрою на території Ланчинської територіальної громади» протягом квітня на території Ланчинської громади проведено  щорічну всеукраїнську акцію «За чисте довкілля».

Ці дні покликані об'єднати жителів громади у справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті.

Комунальники, працівники освіти, культури, медицини, апарату Ланчинської селищної ради,  учні та жителі громади – долучилися всі.

Під час акції було здійснено обрізку дерев, покошено траву та прибрано території у парках, на кладовищах, ліквідовано стихійні сміттєзвалища. Впорядковано території біля бібліотек, сільських клубів, адмінбудівель громади, висаджено квіти та зелені насадження,  прибрано символічні могили та місця поховань Захисників. Небайдужими  жителями громади упорядковано території біля своїх будинків, прибирано  могили родичів, а також території біля капличок, храмів та криничок.

Не тільки прибирали, але вчилися бути небайдужими до  екологічних проблем сьогодення, до Дня довкілля та Міжнародного Дня Землі в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих була проведена еко-година «За чисті землю, повітря і воду, за чисту душу і розум народу».

Висловлюємо велику вдячність всім, хто долучився до щорічної акції «За чисте довкілля». Завдяки праці кожного із нас наша громада, наш спільний дім, стала чистішою, охайнішою та ще гарнішою. Бо чистота у громаді залежить від кожного її жителя.

Фото без опису