Фото без опису

Поезія - це музика душі. Вона
входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця.
Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле.
21 березня ми відзначаємо
Всесвітній день поезії.
Таке рішення було прийнято
в 1999 році на 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО.В рамках святкування було запропоновано популяризувати поезію як один із видів мистецтва, що дає змогу всьому суспільству знайти і затвердити свою самобутність; формувати у ЗМІ та різноманітних заходах належний образ поезії, з тим щоб подолати уявлення про неї як про щось застаріле.       Зокрема, це стосується молоді, яка за допомогою поезії зможе відкрити для себе основоположні цінності життя.
Мистецтво поетичного слова допомагає формувати і збагачувати внутрішній світ людини, позитивно впливає на її свідомість та підсвідомість, розвиває інтелект, творчі.Добротівська бібліотека  приєднається до Національного тижня читання поезії, який проходить з 16 по 24 березня 2024 року з ініціативи команди Українського інституту книги.
Темою тижня поезії 2024 став "ДІМ", а гаслом - "Ріки незмінно течуть додому". .... Ця тема стала символом міцних звʼязків з Батьківщиною, навіть коли доля розʼєднує людей за тисячі кілометрів. Для кожного з нас "дім" - це не лише будівля, але й почуття приналежності, тепла і сили.
 21 березня в Добротівській бібліотеці читачі Христина Сікорин зачитала вірш «Твій єдиний щит» В.Клічак,а Надія Дімнич зачитала вірш Ірини Родченко «Цілую Небеса».