Фото без опису

21 березня День поезії!

Читайте поезію живих і вже полеглих, вони хочуть, аби їх почули...

Беріть участь у марафоні читання військової поезії разом з нами! Ми можемо подякувати нашим поетам-захисникам, поширивши їхню поезію! 

Цьогоріч Literary Agency OVO   ІІ   Літературна агенція OVO активно долучається до акції «Національний тиждень читання поезії» від Українського інституту книги та організовує марафон читання військової поезії, який триватиме з 16 до 24 березня. Координаторкою марафону стала українська поетка та культурна менеджерка Tetiana Vlasova. 

До участі будуть запрошені відомі українські митці, блогери та діячі. Але марафон не має обмежень — кожен українець може долучитися до нього. 

Що потрібно зробити, щоб взяти участь у марафоні читання військової поезії?

1. Вибрати один вірш поета, який боронить (чи боронив) Україну. Пропонуємо скористатися добіркою, яку ми створили, або ж ви можете обрати будь-який ваш улюблений вірш від поетів-військовослужбовців.

Поезії ви знайдете за цим посиланням ➡️ https://drive.google.com/drive/folders/1_eA4BCJQIlAvlTcz1MmFWReHh7nJxLSC 

2. Опублікувати вірш поета-військовослужбовця у вигляді посту (текст+тематична картинка або фото автора) або записати відеоролик, у якому ви читаєте вірш. Ви можете вибрати один із форматів (відео або пост), який більш комфортний для вас.

3. Викласти пост або відео в соцмережах Instagram або Facebook, використавши тег #тижденьпоезії2024. Не забудьте вказати ім'я та прізвище автора.

Також ви можете тегнути сторінку Літагенції OVO, щоб ми швидше побачили ваш пост. Про найцікавіші публікації ми будемо розповідати у своїх соцмережах.

Особливістю сучасної української поезії є те, що вона наскрізь пронизана війною. Чи це ода, чи балада, чи поема, чи ліричний сонет, твори римовані чи прозові, – усі вони мають сліди, мітки та шрами. Війна всюдисуща. Вона невидима і затуляє собою світ. Війна колективна та інтимна, проклята і свята, жорстока і милосердна. Вона скрізь і її нема ніде. Але вона у кожному. У кожному поетові воєнної доби. 

І хоч тиждень читання поезії вже підходить до завершення ЗАВЖДИ - ЦІНУЙМО ЖИВИХ, ПАМ'ЯТАЙМО ПОЛЕГЛИХ!!! 

Залишаємо маленьку частинку віршів наших поетів-захисників, більше можете знайти за посиланням вище.