Фото без опису

Сьогодні 19 березня виповнилось 94 роки

Королеві сучасної української поезії - Ліні Костенко!

її творчість сповнена життєвої мудрості, глибоких сенсів і безмежної любові до України стала символом гідності та голосом українськог

народу.

Ліна Костенко - справжній майстер художнього, слова. її поезія -це взірець самовідданого і шляхетного служіння народові. Вона пробуджує почуття добра і справедливості, творить у людині людину, філософськи осмислює зміст життєвих проблем.

„ Немає часу на поразку". Ці слова усіх людей, які рятують Україну.Ці слова можна писати на усіх фронтових знаменах.Ці слова точне визначення історичного моменту, в якому зараз перебуває наша Україна.

19 березня,з нагоди з дня народження письменниці в Добротівській бібліотеці провідний бібліотекар Леся Микитишин продекламувала вірш Ліни Костенко «Ще назва є, а річки вже немає».

Також у бібліотеці представлений навчальний посібник Ліни Костенко.

У навчальному посібнику читач може ознайомитися з біографією поетеси, з її вибраними творами, в тому числі й знаменитим романом у віршах "Маруся Чурай", а також - з її інтерпретаціями, здійсненими відомим літературознавцем, академіком АН Вищої школи

України Григорієм Клочеком.

Цей посібник задовольнить інтереси вчителів-словесників, студенів-філологів, зрештою всіх, хто любить поетичне слово і прагне розвинути свою літературну освіченість.