Фото без опису

Україно, Соборна держава,

Сонценосна колиска моя

Ще не вмерла й не вмре твоя слава

Завойована в чесних боях!

22 січня 1919 року на Софійському майдані у Києві Директорія УНР урочисто оголосила Акт Злуки про об'єднання Української Народної Республіки (Наддніпрянської України) і Західно-Української Народної Республіки (Галичина, Буковина і Угорська Русь) у соборну Україну. Проголошення Соборності УНР та ЗУНР є історичним актом об’єднання українських земель в єдину державу, а 22 січня ввійшло до національного календаря, як велике державне свято - День Соборності України.

22січня в Добротівській бібліотеці пройшла інформаційна година «Соборність рідної землі-основа нації народу»,де працівник бібліотеки Микитишин Л.С розповідала про історію подій , що спонукали до обʼєднання України в єдину Соборну Державу, а також діти відповідали дуже вдало на запитання по вікторині до дня Соборності.

Щиро вітаю всіх з великим державним святом-Днем Соборності України. Віримо,що територіальна цілісність України, за яку віддали життя тисячі незламних борців в різні часи і продовжують сьогодні відстоювати наші бійці, залишиться непорушною.

Адже єдність і свобода роблять нас гідними нащадками наших славних предків. Тож, давайте прикладемо всіх зусиль і збережемо цей скарб.