Фото без опису

Постать М. Хвильового в 2023 році є центральною у проведенні тижня читання.

13 грудня виповнюється 130 років з дня народження українського письменника, публіцисту, критика, громадського діяча, одного з основоположників пореволюційної української прози.

8 грудня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих провідний бібліотекар Любов Дутчак провела презентацію творчості письменника "Талант, що прагнув до зір". Учні ліцею познайомилися з тим світом, у якому жив письменник. Він дз не прагнув гармонії -- він жорстокий, абсурдний, ворожий творчій особистості, змушеній славити його чи бунтувати проти нього, або від нього відгороджуватися і неминуче втрачати особисту і творчу свободу.

А втрата творчої свободи для Миколи Хвильового означала смерть.

Вчитель - філолог Марія Іваночко більш детально розповіла про Миколу Хвильового, як імпресіоніста, звернула увагу на твір

"Я (романтика)"

Багатогранна творчість, незвичайна постать М. Хвильового мали велике значення в літературному процесі xx століття .

В творчому доробку письменника є поезії, поеми,нариси, памфлети, повісті, оповідання, новели.

Всі ці твори представлені на книжкові виставці у бібліотеці. Вони застерігають сучасників від шляху в прірву антигуманізму, від фальшиво-красивих політичних гасел. Для сучасного читача новели письменника — багатющий матеріал для вивчення не лише історії, а й психології, його твори — переконливий урок того, що не слід припускатися помилок своїх попередників.

#тижденньчитання2023

#бутисвоїми