Фото без опису

05 жовтня 2023 року  у Ланчинському Ліцею ім.Ю.Шкрумеляка  відбулося    урочисте відкриття меморіальних стендів на честь  Воїнів Ланчинської громади які загинули захищаючи  територіальну цілісність та свободу України.

Фото без опису

 Фото без опису

 На урочистій церемонії відкриття меморіальних стендів воїнам  були присутні рідні, друзі загиблих, педагоги та учні,  селищний голова Надія Данилюк, жителі селища, директор ліцею Дикан Тетяна Михайлівна,  висловили велику вдячність сім’ям за те, що виховали справжніх патріотів України, які віддали за неї життя. 

Фото без опису

 Фото без опису

Фото без опису 

Фото без опису

Фото без опису

 Фото без опису

Право відкрити меморіальну дошку було надано рідним героїв. Після чого учасники заходу низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті. Запалили свічку пам’яті. Настоятелі  храмів Ланчинської ТГ отець Василь та отець Тарас освятили меморіальні  стенди та помолилися за упокій душ загиблих героїв.

Фото без опису 

Фото без опису

Селищний голова Надія Данилюк, висловлюючи щирі співчуття сім’ям  загиблих воїнів, зазначила, що наразі найголовніше наше завдання –  зберегти пам’ять про подвиги наших земляків та допомогти кожному, хто повертається з цієї жорстокої війни, сім’ям солдатів, їх рідним. «Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Вони поклали свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічення імен цих хлопців. Не просто кажуть в народі: «Поки нас пам'ятають – ми живі». Вони  назавжди будуть в нашій пам'яті, в наших серцях і душах» - зазначила вона.