Чарівна краса вишиванки.

Вишиванка – це не просто красивий одяг, це оберіг нації, а День вишиванки – це національне свято, яке покликане зберігати народні традиції носіння та створення етнічного одягу. Адже з давніх-давен вишиванка вважалася оберегом від усього лихого, була символом краси та міцного здоров’я.

Барвисте свято вишиванки завітало 18 травня і до Ланчинська міська бібліотека для дорослих

В бібліотеці оформлено куточки народознавства та виставки вишитих сорочок.Провідний методист Марія Попович розповіла про традиції носіння вишитої сорочки, які передаються з покоління в покоління. Читачі бібліотеки Лілія Брунько, Олеся Кінашевська, провідний біліотекар Любов Дутчак, керівник Добротвського сільського клубу Василь Бакота та наймолодші учасниці - вихованці дитячого будинку творчості під керівництвом Галини Іваночко - надзвичайно талановито зіграли сценку про День Вишиванки. Захід прикрасила пісня"Вишиванка", у виконанні Директора КЗК Оксани Гасько, Дарини Петровської та Олесі Кінашевської.

День вишиванки – це свято української автентичності та національної єдності, яке минаючи, завжди залишає по собі святковий настрій та яскраві спогади надовго.