Фото без опису

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я, відзначається 31 травня кожного року. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції . В Ланчинська міська бібліотека для дорослих до цієї дати проведено усний журнал "Цей день без куріння"

Куріння тютюну — найпоширеніша звичка, яка руйнує здоров'я людини. У наш час боротьба з курінням є не тільки медичною, а й соціальною проблемою. Учасники заходу - учні ліцею дізналися від провідного бібліотекаря Любові Дутчак про сумну статистику щодо куріння серед дітей та підлітків та його наслідки в дорослому віці. Ведучими Андрієм Дутчаком та Діаною Курищук були наведені цікаві факти про хвороби курців та що говорить народна мудрість про паління. Учням розяснювали, до яких страшних наслідків може призвести куріння, особливо увага приділялася електронним сигаретам. Під час заходу бібліотекар Любов Дутчак представила презентацію "Вейпінг - шкідливий вплив на організм людини". Переглядаючи слайди, діти активно разом з вчителем біології Любрю Дем'янчук коментували та доводити ще раз про шкідливість ЕС. На прикладі однієї історії директор КЗК Оксана Гасько розказала та показала наслідки куріння на здоров'ї людини.

На завершення заходу Любов Дутчак пригостила присутніх цукерками замість цигарок.

Підводячи підсумки можна зробити висновок, що бажання бути здоровим необхідно прищеплювати з дитячого віку, і боротьба із згубними звичками повинна проводитися масово і підтримуватися суспільством.

Тож ваше життя у ваших руках. Бережіть себе і будьте здорові!