"ЙОГО ІМЕННЯ-ЮРІЙ ШКРУМЕЛЯК ІЗ ЛАНЧИНА НАД ПРУТОМ ШВИДКОПЛИННИМ"

Сьогодні, до 128 - річниці з дня народження нашого односельчанина, поета, співця Січового Стрілецтва, борця за волю України, в'язня комуно-більшовицьких концтаборів Юрія Андрійовича Шкрумеляка, Ланчинська міська бібліотека для дорослих запрошує переглянути онлайн захід - поетичний віночок шани

"ЙОГО ІМЕННЯ-ЮРІЙ ШКРУМЕЛЯК ІЗ ЛАНЧИНА НАД ПРУТОМ ШВИДКОПЛИННИМ"

Декламування віршів із збірки "Молитва за рідну мову" прозвучало у виконанні студентки Женя Іваночко, ліцеїстів Олеся Кінашевська і Вікторія Христан та провідного бібліотекаря Любові Дутчак.

На творчості поета виросло не одне покоління українців. Йому вдалося батьківської добротою вишивати долю неньки України, на канві якої завжди були- Бог, Україна, Природа, Батьки, Школа.

Вірші Юрія Шкрумеляка - на всі часи, вони завжди корисні в домашньому ужитку для виховання, а ще дуже актуальні у наші дні.

Тож маємо надію, що не лише кожний ланчинець буде насолоджуватися й одухотворюватися патріотичним стрілецьким словом і духом Юрія Шкрумеляка, але й весь чесний люд нашого Прикарпатського краю й України.Бо й направду, живемо зараз у таку пору, як писав поет, коли " воля говорить"

Маємо всі подбати - своєю працелюбністю, шанобливістю вдячних земляків і країн, своїм національним піднесеним духом, аби Шкрумелякова творча і життєва зоря залишалась вічною у сузір'ї класних синів і дочок матері України.