Фото без опису

22 січня – одна з найважливіших дат в історії нашої країни. Це День Соборності України, день проголошення Акту Злуки. У важкій тривалій боротьбі за національне визволення наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за незалежність та соборність своїх земель.

До Дня Соборності України Ланчинською міською бібліотекою для дорослих 20 січня було підготовлено і проведено годину єднання «Єдина духом Україна». В  книгозбірні організовано книжкову історичну виставку-пам'ять «Соборність рідної землі – основа нації й держави»з якої молодь громади може дізнатись нові цікаві факти про День Соборності, як було відтворено процес укладення Акт Злуки між УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року а також  презентовано нові видання від Українського інституту книги, які ілюструють цей період історії.

Учениця гімназії Надія Дімнич продекламувала зворушливий вірш про Україну Марії Яновської «Люблю її, знедолену, сумну».

Сьогодні наша країна переживає тяжкі часи. На Сході нашої країни вояки Української армії захищають соборність нашої держави. Ми вдячні їм за цей патріотичний подвиг. Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо,  створюємо  знакове  і  важливе.