Фото без опису Фото без опису

У 2007 році Європарламент проголосив  18 жовтня день боротьби з торгівлею людьми, днем консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності та протидії торгівлі людьми .

На сьогодні Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

15 жовтня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих проведено годину інформації «Торгівля людьми: як уберегтися від насилля» для ліцеїстів 10-Б  кл., головною метою якої було показати молоді, що в сучасному світі досі існує торгівля людьми та що треба знати, щоб не потрапити в тенета работоргівців. Бібліотекар Любов Дутчак розповіла присутнім про торгівлю людьми як особливо тяжкий злочин, який за рівнем прибутковості займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками. Охарактеризувала види торгівлі людьми, такі як: примусова праця, жебрацтво, вилучення і трансплантація органів, «кіднепінг» . Надала  рекомендації щодо безпечного перетину кордону та звернула увагу учнів, що потрапити у пастку торгівців людьми можна і в межах своєї країни!

Також в  бібліотеці  було організовано книжкову виставку: «Торгівля людьми: порушення прав людини». Користувачі бібліотеки мали нагоду познайомитися із законодавчими та нормативно-правовими актами щодо протидії торгівлі людьми, а також міжнародними документами в галузі захисту прав людини.

Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи  кваліфікації!   Тому лише об’єднавши зусилля, ми зможемо подолати проблему торгівлі людьми в суспільстві!