Фото без опису Фото без опису

14 жовтня – визначна дата, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців на всіх етапах її багатовікової історії.

Цього дня  українці святкують одразу чотири свята: Свято Покрови Божої Матері;  День українського козацтва;  річницю створення Української повстанської армії (УПА) та День захисника України.

Тож, з нагоди цього свята вшановуючи наших Героїв, які віддали своє життя за Україну, дякуючи всім тим, хто повернувся і сьогодні захищає рідну землю на Сході нашої держави, та з метою популяризації літератури і висвітлення матеріалів про історичне минуле та героїчне сьогодення України,  в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих облаштовано книжкові тематичні  виставки – до Дня захисника України «Вони боролись за волю України», до УПА «Зродились ми великої години», до Дня українського козацтва «Козацька слава у серцях у нас» та проведено патріотичну годину мужності і відваги «УПА- нічого не забуто, УПА-це віра в отчий дім».

Фото без опису

Бібліотекар Любов Дутчак провела огляд літератури, яка була  представлена на виставках, розкриваючи сторінки історії та згадуючи  про оборонців і визволителів рідної землі на різних етапах нашої історії.

До уваги користувачів були представлені книги, які висвітлюють історичне минуле та героїчне сьогодення України. Книги, які ще раз підкреслюють, що ми маємо свою історію, яка починалася не одне тисячоліття тому. Маємо новітню історію, починаючи від часів княжих, козаччини, визвольних змагань впродовж минулого століття. Адже, кожен українець від народження повинен досконало знати історію свого народу і своєї держави. Тож, берім свою долю в свої руки навчаймо своїх дітей, щоб вони ввібрали в себе все духовне багатство нашого народу.

Слава Україні! Героям слава!