Фото без опису

     Непомітно пролетіли чудові шкільні роки і ось перед випускниками постає непросте питання: «Ким бути?». У світі постійно з’являються все нові і нові професії, та старшокласники повинні розуміти, що людина сама відповідає за свій вибір. Професія — це дуже важлива частина життя людини, і чим  вдаліше зробиш вибір, тим більше досягнеш бажаного на професійному шляху, тим більше відчуєш себе успішним і щасливим. Ще один з найважливіших принципів вибору професії: щоб вона тобі подобалася. Адже роботу, яку виконуєш із задоволенням, завжди робиш легко, не відчуваючи втоми, і не помічаєш часу, який  на  неї  витрачено.

Фото без опису Фото без опису

   Немає поганих професій. Всі професії хороші! І перш ніж обрати «свою» професію, людина повинна знати, чого вона хоче, що  ближче до її душі, щоб не мучитися і не побиватися все життя.

   В сімнадцять років зробити такий вибір дуже складно, тому зараз можна тільки припускати й будувати плани. Зважити всі  «за» і «проти». І, головне, потрібно вислухати людей, чия думка корисна, а вже потім приймати рішення, від якого залежить все подальше   життя.

   5 травня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбулася година цікавої інформації  «Вибираємо навчальний заклад». Бібліотекар Наталія Попович для випускників ліцею надала   корисну інформацію про навчальні заклади освіти нашої   області та України.  Це і  університети, і інститути, і академії, в  яких є як платне навчання, так і бюджетне, з різними рівнями акредитації.  Одні з них можуть похвалитися своєю історією, довгими списками викладачів та випускників, інші засновані зовсім недавно, але вже встигли зарекомендувати  себе  на  ринку  праці.

    Наталія Попович зауважила: «Вдалий вибір професії - це запорука вашої впевненості, одна з головних складових і умов людського щастя, усвідомлення  своєї  цінності  в  соціумі.»