З метою залучення вихованців гуртків до системи культурних і духовних цінностей, історичної спадщини українського народу та традицій національної культури, відродження народних звичаїв та обрядів у переддень Великодніх свят у стінах Ланчинського будинку дитячої та юнацької творчості 27 квітня 2021 року було проведено виставку-конкурс писанок та великодніх композицій "Світ писанки" під девізом "Створи писанку власноруч".

 

На свято завітала голова Ланчинської селищної ради Надія Данилюк, секретар ради Ольга Яремин та головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Балабан, які всі разом із учнями розфарбовували пасхальні яєчка. «Дякую всім діткам та вчителям за те, що вони зберігають Пасхальні традиції карпатського краю. Та нехай світло Христового Воскресіння, що уособлює торжество істини і велич духу, щедро обдарує Вас небесними і земними ласками та щедротами, зміцнить здоров’я, принесе щастя, мир, добро і злагоду в кожну оселю, в кожну родину» - сказала Надія Данилюк.

 

Керівники гуртків провели майстер - клас по виготовленні писанки у різних техніках (розпис, декупажу, мальованки, крапанки, крашанки). Усі бажаючі мали змогу продемонструвати свої творчі здібності. Усіх учасників за участь у конкурсі писанки було нагороджено подякою.