Фото без опису Фото без опису

 

31 березня у Ланчинській селищні раді відбулася нарада з представниками ГО «Форза» у рамках проєкту «iNSltu:  природні рішення постраждалим від паводку громадам», який реалізовується за підтримки Швейцарської Конфедерації. На якій були присутні представники ГО «Форза» та представники робочої групи з розробки плану управління надзвичайними протипаводковими ситуаціями.

Фото без опису Фото без опису

 

Метою даного засідання є зменшення потенційного негативного впливу затоплень на життєдіяльність людини, навколишнє природне середовище, культурну спадщину та господарську діяльність. Також на нараді обговорили розробку плану управління ризиками затоплення у Ланчинській громаді.

 

Фото без опису Фото без опису

 

Щоб бути готовими швидко та якісно надати необхідну допомогу мешканцям громади представники ГО «Форза»  подарили нашій громаді «Тривожну скриньку».

 

Фото без опису

 

«Тривожна скринька» - це набір техніки, обладнання та інструментів, якими Швейцарська Конфедерація підтримує громаду в рамках реалізації проекту «iNSltu: природні рішення постраждалим від паводку громадам». 

 

Фото без опису Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В цей набір увійшли важливі речі: мотопомпа, надувний човен для евакуації тих, хто сам не здатен пересуватись,  бензо та ручні пили, сокири, лопати, аптечки, захисні шоломи та мотузки все те, що необхідне в перші хвилини, години та дні під час і після паводку. Передані дренажні насоси, якими можна відкачати воду з замулених паводковими водами колодязів, теж важлива для громади річ, коли після паводків постає питання води, придатної до пиття.

 

Фото без опису

 

"З таким інструментом, реагування на будь-яку надзвичайну подію тепер буде швидшим та якіснішим. Дуже дякую Швейцарській Конфедерації та представникам ГО "Форза" за надану допомогу", - наголосила Надія Данилюк.