Фото без опису

До уваги Посадових осіб місцевого самоврядування та Депутатів Ланчинської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області!

Відділ соціальних послуг та правової роботи Нагадує суб’єктам декларування про обов’язок подання Е-декларацій до 31 березня 2021 року включно, в тому числі тим хто перебуває у соціальній відпустці та тим хто звільнився протягом звітного періоду.

До відома суб’єктів декларування оновлені роз’яснення, матеріали, сервіси і інструменти щодо заповнення Е-декларацій, а саме:

  • Матеріали щодо заповнення е-декларацій, які розміщені на веб-сайті Національного агентства: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/
  • Роз’яснення Національного агентства щодо е-декларування із можливістю пошуку по тексту: https://bit.ly/3a2Rlbt
  • Онлайн курс який допоможе заповнити е-декларацію «Просто про е-декларування»: https://cutt.ly/8zM6rtV
  • Дані контакт центру для допомоги декларантам: +38(044)200-06-94 // ел пошта для вирішення технічних питань support@nazk.gov.ua

Відділ соціальних послуг та правової роботи надає консультативну допомогу із заповнення декларацій суб’єктами декларування.

Положення законодавства щодо персональної відповідальності особи за порушення вимог фінансового контролю:

  • За умисне неподання суб’єктом декларування е-декларації передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років (ст. 366-3 Кримінального кодексу України);
  • За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення).