21 березня – Всесвітній день лісів. Ліси називають «легенями планети»: вони поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень. Ліс – середовище існування приблизно 3/4 усіх видів рослин, тварин і грибів, що є на нашій планеті. Ліс є частиною культурно-історичного середовища, під впливом якого формуються культура і звичаї цілих народів, ліс – джерело роботи та матеріального благополуччя значної частини населення. Ліс забезпечує деревиною і продуктами її переробки, харчовими і лікарськими ресурсами та іншими матеріальними цінностями. Ліс - місце відпочинку людей.

     Лісові пожежі займають особливе місце серед причин зменшення площі лісів. Пожежі прямо чи побічно пов'язані з людським чинником, тобто з пожежонебезпечною діяльністю людини, порушенням правил пожежної безпеки Лісові пожежі негативно впливають на ландшафти та їх природні компоненти, такі як гірські породи, ґрунти, водні об’єкти, рослинність та тваринний світ.

    Працівники Ланчинської міської бібліотеки для дорослих оформили інформаційну ековиставку  «Ліси – головне природне багатство народу України».

Ліси – охоронці нашого краю. Ми вирощуємо дуби, сосни, інші дерева в лісі, а ліс вирощує нас, формує нашу свідомість, виховує любов до рідного краю.

Бережімо  ліс!!!