Фото без опису          Так є, було і буде;

Зима Весну стрічає

Спішіться їй назустріч,

Й від неї утікайте.

Чека її й боїться водночас.

Ой Зимонько, не бійся, бо твій час

Минув.

Прийшла пора Весни,

І свято Стрітення

Чекаємо всі ми.

Бо це життя нове іде до нас

Так було, є і буде повсякчас.

Стрітення Господнє ми відзначаємо 15 лютого. В народі із прадавен Стрітення вважають святом зустрічі зими з весною.Цього дня за переказами, зима з весною змагаються.Хто з них переможе, той і буде до кінця місяця господарювати.Якщо зима переможе, то довго ще буде холодно, а якщо Весна візьме гору, то поверне на тепло.

У церквах на Стрітення освячували воду і свячки-вони вважалися цілющими, слугували сімейними оберегами і захищали людей від грізних сил природи:бурі, грому, блискавки, оберігали від лиха й хвороб.Їх тримали в хаті цілий рік.

На передодні свята добротівська бібліотека підготувала книжкову виставку інсталяціюСтрітення відзначаємо, весну-красну зустрічаємо”, яка знайомить з історією, традиціями, народно-побутовими віруваннями.

Стрітення-завершальне свято різдвяного циклу і головним його атрибутом є свічка.В нашій  бібліотеці  відбувся майстер-клас”Зроби Стрітенську свічку своїми руками”, оформлення та прикрашання стрітенської свічки, яка нагадує нам про запальний в кожному з нас вогник благодаті Божої, який треба зберігати в собі на всьому нашому земному шляху.В цю роботу ми вкладаємо частинку своїх думок про мир і спокій в кожному домі та у всій нашій країні.