Фото без опису

Розпочалася сесія традиційно спільним виконанням державного гімну та молитви. Перед початком пленарного засідання селищний голова Надія Данилюк вручила нагороду Тетянці Коваль за перемогу у фіналі Міжнародного Фестиваль-конкурсу Талантів в номінації «Художнє читання» та подякувала за наполегливий труд і вагомий внесок у розвиток рідного краю. Також грамотою народили  футбольний клуб «Ланчин» за зайняте друге місце у фіналі осіннього кубка району. Надія Данилюк наголосила, що розвиток спорту повинен бути на високому рівні і планує звернути на це увагу у 2021 році та подякувала хлопцям, що вони зібралися і зайняли призове місце.

Фото без опису Фото без опису

На початку роботи сесії заслухали звернення та запити депутатів, а саме: 

- Маковійчук Ганна Василівна подала звернення жителів села Добротів про освітлення ( вул. Мазепи та Стефаника) ;

Фото без опису

- Мацюк Марія Ярославівна подала запит жителів селища Ланчин  про берегоукріплення річки Слобушниця ( вул. Горішня) та запит про розширення з’їзду з вул. Польової на вул. Горішню.

Фото без опису

До проєкту порядку денного пленарного засідання Ланчинської селищної ради включено 20 питань:

1.Про внесення змін до найменування юридичної особи.

2.Про внесення змін до рішення сесії № 5-1/2020 «Про внесення змін до структури та чисельності апарату Ланчинської селищної ради».

3. Про затвердження заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів.

4. Про затвердження Положення про старосту, старост.

5.Про затвердження Протоколу постійної депутатської комісії з питань планування бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та інвестицій «Про внесення змін до селищного бюджету на 2020 рік».

6. Про затвердження Плану соціально-економічного розвитку на 2021 рік.

7. Про затвердження Програми та Положення «Про формування та використання коштів депутатського фонду на 2021-2023 роки»

8. Про Бюджет участі Ланчинської селищної ради.

9. Про затвердження бюджету Ланчинської селищної ради на 2021 рік.

10. Про затвердження Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік.

11. Про внесення змін до Статуту Ланчинської селищної ради.

12. Про підтримку звернення до народного депутата про непідтримання прийняття законопроекту № 0958 у разі розгляду його у парламенті.

13.Про порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану КП «КНП ЦПМСД Ланчинської селищної ради ОТГ».

14.Про затвердження Програми діяльності Надвірнянського міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області з метою покращення профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на період 2021-2023 роки.

15.Про затвердження Програми профілактики злочинності, зміцнення правопорядку, захисту прав і свобод громадян на території Ланчинської ОТГ Івано-Франківської області на 2021-2025 роки.

16. Про підтримку звернення Калуської міської ради щодо недопущення підняття тарифу за транспортування газу.

17. Про план заходів на 2021 рік з відзначення в громаді державних, національних свят, вшанування пам’ятних дат національно-визвольної боротьби та видатних діячів культури і мистецтва.

18. Про внесення змін до рішення про вступ у члени місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку об’єднаних територіальних громад Прикарпаття».

19. Земельні питання.

20. Різне.

Із пропозицією про внесення заміни питання порядку денного під номером 16 виступив голова фракції ВО «Свобода», депутат селищної ради Ігор Голіней, який заявив, про вимогу скасування постанови НКРЕКП про абонплату за транспортування газу. Адже депутати фракції вважають це рішення незаконним і грабіжницьким.

Фото без опису

Ключовими питаннями порядку денного було затвердження Положення про старосту, а саме:

- Села Добротів – Іванішака Михайла Михайловича

Фото без опису

- Середньомайданського старостинського округу Кінаша Богдана Дмитрович.

Фото без опису

Перед цим рішенням жителі мешканці сіл Середній Майдан, Глинки, Вишнівці подали звернення, щодо «Положення про старосту» де просили прозоро та відкрито обговорити кандидатуру до Середньомайданського старостинського округу. Депутати заслухали та взяли до уваги дане звернення.

Фото без опису 

Із 18 присутніх обранців громади за призначення цих двох кандидатур проголосувало 17 депутатів.

Також розглянули питання про затвердження на посаду заступника селищного голови. Сімнадцятьма голосами «За» на посаду заступника з питань діяльності виконавчих органів Голінея Ігора Михайловича.

Важливим рішенням порядку денного пленарного засідання стало прийняття селищного бюджету на 2021 рік. Загальний ресурс селищного бюджету а наступний рік розраховано в сумі 69 944400.0 гривень.

В ході сесійного засідання селищна рада розглянула ряд інших питань, за яким були прийняті відповідні рішення.