Фото без описуДаним документом (https://cutt.ly/Kf8lDFe)  буде встановлено гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах, зокрема визначено належну гігієнічну практику, дотримання якої необхідне для забезпечення безпечності харчових продуктів під час їх виробництва та/або обігу в закладах загальної середньої освіти.

 

Проект спрямовано на реалізацію Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, схваленої Указом Президента від 25 травня 2020 року № 195/2020,  а також Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1008 від 05.08.2020 р.

Проект наказу  визначає гігієнічні вимоги під час виробництва та обігу харчових продуктів у закладах загальної середньої освіти, зокрема до:

- виробничих приміщень, обладнання та інвентарю харчоблоку;

- транспортних засобів, що здійснюють перевезення харчових продуктів на харчоблок;

- поводження з харчовими відходами;

- персоналу, який працює на харчоблоці;

- постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів на харчоблоці.

Ухвалення проекту дозволить:

- змінити застарілі підходи до організації шкільного харчування і перейти до кращих європейських практик;  

- знизити ризики харчових отруєнь в закладах загальної середньої освіти.