Продукти харчування, питну воду, одяг та засоби гігієни — все це працівники благодійного фонду роздали мешканцям смт. Ланчин.

Особисто місце стихійного лиха відвідав владика Василь Івасюк, директор «Карітасу Коломиї» о. Сергій Триф‘як, протопресвітер Ланчинський о. Василь Ткачук та економ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. м. Володимир Фірман, який, з благословення митрополита Василія Семенюка, доставив потерпілим воду (100 блоків). Під час візиту духовенство поспілкувалося з представниками місцевої влади, рятувальниками та потерпілими.

 

Світлина від Коломийська єпархія УГКЦ.

Світлина від Коломийська єпархія УГКЦ.

Люди дякують за допомогу, розповідають про власні біди й показують обійстя. Всього за 20 хвилин водна стихія завдала жахливих збитків, наслідки яких ліквідовуватимуться ще кілька років. Комусь пощастило більше, комусь менше, а дехто і взагалі залишився з житлом, яке відновити вже неможливо. Втім, постраждалі від повені дякують Богу за те, що обійшлося без жертв. Загалом в Ланчині від повені постражлало близько 150 помешкань. На місці працює Національна гвардія України, яка допомагає у розчищенні території.

Світлина від Коломийська єпархія УГКЦ.

Пакети з допомогою, за присутності духовенства, було роздано, в місцях де можливо проїхати транспортом, решту залишили в храмі Зіслання Святого Духа, де попіклуються про те, щоб все необхідне доставити  й іншим.