Фото без опису

 

12.06.2020 року. завершено голосування за проєкти на «Бюджет участі в Ланчинській ОТГ 2020».

Бюджет участі – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення селища чи сіл Ланчинської ОТГ та голосування за них.

В голосуванні мали можливість взяти участь громадяни, яким виповнилось 18 років. Обов’язкова вимога – це реєстрація місця проживання або місця роботи в Ланчинській об’єднаній територіальній громаді.

Робочою групою проведено аналіз результатів голосування кожного проєкту, зокрема, та виявлено незначні порушення. Під час голосування мали місце факти участі в голосуванні неповнолітніх осіб, відсутності в деяких анкетах паспортних даних та дати народження, що не дозволяє визначити вік особи. А також голосування без згоди окремих громадян. Однак, це не вплинуло на кінцевий результат голосування.

За остаточними результатами підрахунків переможцями визначено п’ять проєктів:

Проєкт № 2 «Облаштування ігрового майданчика на території Ланчинського ліцею імені Юрія Шкрумеляка» с. Ланчин – 235 голосів;

Проєкт № 3 «Улаштування стежки з бруківки вулиця Садова-1Травня-Б.Хмельницького» с. Ланчин – 202 голоси;

Проєкт № 4 «Щасливі та здорові діти» ігровий дитячий майданчик ДЗО «Ромашка» с. Ланчин – 198 голосів;

Проєкт № 1 «Ігровий майданчик для садкових груп Добротівської гімназії Ланчинської селищної ради ОТГ» с. Добротів – 95 голосів;

Проєкт № 7 «На зустріч майбутньому» ігровий майданчик в с. С.Майдан – 60 голосів.

Загалом, фінансування з місцевого бюджету отримають 5 проєктів поданих жителями громади на загальну суму 150 тис. грн.

Вітаємо переможців!!!

Шановні мешканці Ланчинської громади, звертаємо вашу увагу на те, що Ланчинська селищна рада має намір продовжити позитивну практику втілення проєкту «Бюджету участі» в майбутньому. Тому просимо слідкувати за анонсами на нашому офіційному сайті та брати активну участь в написанні подібних проєктів. Адже, саме в безпосередній активній участі свідомих громадян у житті власної громади і полягає ідея громадського бюджетування.