Фото без опису

Шановні краяни!

У зв’язку з послабленням карантинних обмежень управлінням опрацьовано повідомлення до населення іншого змісту. Просимо при виконанні «Плану залучення обласної територіальної та місцевих систем централізованого оповіщення для інформування населення шляхом передачі повідомлення про дії під час карантинних заходів з запобігання поширення по території області коронавірусу COVID-19» передавати повідомлення нового змісту яке додається.

Прослухайте інформацію управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Для профілактики захворювання гострою коронавірусню хворобою кожному громадянину слід відповідально дотримуватись санітарно-гігієнічних норм та правил.

При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю та повідомте йому попередню історію подорожей. Він вирішить чи потрібна ізоляція та госпіталізація. Самоізоляція є найдієвішим способом убезпечення себе та інших від захворювання. Але, якщо у вас температура вище 38° і важко дихати, одразу викликайте швидку.

Введені урядом карантинні обмеження, з 12 травня послаблені. Але дотримуватися правил безпеки в умовах пандемії слід незалежно від того, діє карантин чи ні.  Це необхідно як на індивідуальному, так і на груповому рівні. Рекомендації щодо запобігання поширенню вірусної хвороби ефективно працюватимуть лише тоді, коли їх будуть дотримуватися всі.

З метою мінімізації поширення коронавірусної хвороби комунальні служби виконують дезінфекційні заходи у приміщеннях, будівлях, спорудах. Просимо сприяння кожного громадянина у цьому.

Для своєчасного реагування на питання щодо гострої коронавірусної хвороби в області працює гаряча лінія за номером 0-800-501-554.

Шановні краяни! Дотримуйтесь санітарно-гігієнічних норм та правил, виконуйте обмежувальні заходи щодо недопущення поширення небезпечного захворювання. Так ви збережете своє здоров’я та життя.

12.05.2020 р.