Фото без опису

    Сьогодні, 8 травня, в нашій країні відзначається День пам’яті та примирення, а 9 травня вшановується 75-а річниця Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

   День пам'яті та примирення в Україні встановлено Указом президента, а також Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років". Дні пам'яті відзначаються щорічно 8 і 9 травня починаючи з 2005 року.

   У ці дні звучать зворушливі і красиві привітання на честь ветеранів, у знак їхньої відваги, перемог і надзусиль, прикладених у страшні роки війни . Забути подвиги наших ветеранів просто неможливо. На жаль, з року в рік учасників у Другій світовій війні залишається все менше, і кожен українець зобов’язаний дякувати їм за мирне небо над головою.

   Від імені всієї Ланчинської громади віддаю належне памяті жертв депортації  і переслідувань, вшановуємо героїзм та незламний дух всіх тих, хто чинив опір фашизму, пам’ятатимемо тих, хто ціною власного здоров’я й життя здобув Перемогу над нацизмом.  

     Висловлюємо повагу всім, хто мужньо боронить рідну землю від підступного ворога на сході нашої країни, хто, ризикуючи собою відстоює цілісність та суверенність  нашої  держави та піклується про мир та спокій.

      Вічна пам’ять героям-захисникам, які загинули.

   У День пам'яті та примирення бажаємо навчитися прощати, розуміти один одного, залагоджувати всі суперечки та сварки мирним шляхом. Нехай ці дні нагадують, як важливо вірити і творити добро, щоб більше не було воєн і конфліктів!

    Будьте здорові!