Відбулась чергова обласна кущова нарада з питань соціального захисту населення.
Сьогодні на базі Ланчинської ОТГ проведено кущову нараду між структурними підрозділами з питань соціального захисту населення РДА та ОТГ. Зі вступним словом до учасників заходу звернулись голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович та заступник директора департаменту соціальної політики ОДА Галина Сеник.
Начальник відділу соціально захисту населення так охорони здоров’я Ланчинської ОТГ Курищук Любов розповіла про напрацювання та перспективи розвитку територіальної громади у сфері соціального захисту. Також з метою наближення соціальних послуг до населення ОТГ розпочали використовувати програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».
Опісля перейшли до обговорення питань співпраці між ОТГ області та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення РДА. Представиники управлінь соціального захисту Надвірнянської, Богородчанської, Коломийської райдержадміністрацій разом із представниками Департаменту соціальної політики Коломийської міської ради ОТГ і Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї виокремили, які на практиці виникають проблемні питання, та які оптимальні шляхи їх вирішення.
Обговорили також питання створення у територіальних громадах структурних підрозділів з питань захисту дітей.
Директор Івано-Франківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ростислав Микитюк наголосив про повноваження та функції фахівців соціальної роботи у ОТГ.
Територіальним громадам рекомендовано особливу увагу приділити якості надання соціальних послуг в ОТГ, насамперед сім’ям з дітьми. Йшлося про напрацювання позитивного досвіду, який і розширить спроможність громад у сфері соціального захисту.