Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

Олександр Коваль – двадцятиразовий чемпіон України!

         Учень Ланчинського ліцею імені Юрія Шкрумеляка здобув три найвищі нагороди – золоті медалі на Чемпіонаті України з шашок-100 серед молоді та юнаків, який відбувався з 30 січня по 03 лютого 2020 року у Центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери в Івано-Франківську.  До обласного центру завітали вісімдесят один учасник із дев’яти областей України та міста Києва, які упродовж восьми днів змагалися у трьох вікових категоріях. Було розіграно вісімнадцять комплектів медалей – і це був найпотужніший турнір за останні п’ять років: всі учасники мають спортивні розряди і змагалися на чемпіонатах світу і Європи.

         04 лютого завершилися класична програма змагань – і переможцем серед кадетів стає Олександр Коваль, єдиний від нашої області, впевнено перегравши Артема Зєбзєєва та Андрія Блоху (Дніпропетровськ). У швидкій (05.02) та блискавичній (06.02) Олександр знову виборює золото – і стає двадцятиразовим чемпіоном України з шашок-100, отримує перепустку на чемпіонат світу і Європи у 2020 році (Таллінн, Естонія; Дембки, Польща).

         Ця висока спортивна нагорода Олександра Коваля – предмет особливої гордості його зіркового тренера Мариненка Дмитра Сергійовича, який виховав цілу когорту чемпіонів світу і Європи, та тренера Марії Коваль, матері переможця. Педагоги, учні ліцею, їх батьки, громада ОТГ щиро вітають Олександра Коваля з великою перемогою, бажають йому сили і наснаги, дерзань і завзяття, щоб неодмінно стати чемпіоном світу і Європи.

15 лютого Олександр Коваль святкуватиме свій чотирнадцятий День народження. Ми раді вітати нашого двадцятиразового чемпіона із цим святом, побажати йому міцного-преміцного здоров’я, великих перемог, великих нагород, здійснення найзаповітніших мрій і бажань! Хай життя буде казкою, Олександре!