У  теплому, задушевному колі 15 січня, в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих, пройшла поетична година «Я воскрес, щоб із вами жити», присвячена 85-річчю з дня народження лицаря молодої української поезії  - Василя  Симоненка.

         Сенс усього свого життя поет вбачав у служінні рідному народу, приреченому на одвічну боротьбу за національну незалежність і соціальну справедливість. Василь Симоненко серед групи молодих українських поетів –«шістдесятників» відзначався надзвичайною громадською мужністю, безкомпромісністю й патріотизмом. Він тільки починав літературну творчість і не встиг повністю виявити свої великі поетичні здібності. Але й те що він залишив нам увійшло в золотий фонд нашої літератури, а ім’я Василя Симоненка стало символом нездоланного борця за волю України.

             В заході взяли участь учні 9 класу Ланчинського ліцею ім. Ю.Шкрумеляка з класним керівником, вчителем  української мови та літератури Г. Казюк.                                     

       Бібліотекар Любов  Щербатюк розповіла присутнім про важкий і трагічний  життєвий шлях поета, про його творчість.

   Діти декламували поезію письменника про безрадісне життя простого народу, про Україну. Та вершиною його полум’яної поезії став вірш «Лебеді материнства», в якому звучить святий материнський наказ. Він зворушливо прозвучав у виконанні Волощук Насті. Вшановуючи пам’ять великого українського поета, журналіста, на абонементі представлена виставка його творів «І голос твій нам душі окриля». Всі бажаючі мали змогу перегорнути сторінки життя письменника, доторкнутися до його творчої спадщини, проникнутої гарячою любов’ю до Батьківщини.