Фото без описуСлава Вкраїні! Любій вітчизні,

Слава довіку однині!

Єдність і згода, право й свобода -

Доля найкраща народу!

22січня- День Соборності України. День Соборності України - свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту воз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну республіку було проголошено в листопаді 1918р. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919р.

До цієї дати працівники Добротівської бібліотеки провели захід «І обнялися береги одного вічного народу». Під час заходу найактивніші читачі дізналися про встановлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію, українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Захід складався з декількох частин;

1-ша частина: вікторина-гра  відомі українці.

2-га частина: патріотичний конкурс Горнусь до тебе, Україно.

3-тя частина: поетична п’ятихвилинка Вишнева моя Україна.

З великим задоволенням учні взяли участь у акції Символи моєї Батьківщини під час якої  познайомилися з гербами всіх областей України.