21 листопада 2019 року на подвірї Ланчинської бібліотеки для дітей відбулося віче присвячене революції Гідності.  В цей день ми знову згадуємо тих, хто підняв прапор боротьби за нашу свободу на Майдані. Лаконічно з трепетом в душі ведучі Наталія Яремин і Віра Брунько нагадали односельчанам, що Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції -  революція Гідності - 2013року і Майдан - 2014року, який продемонстрував європейський вибір, гідність і прагнення до свободи українського народу.

О, Господи, почуй наші благання,

Нашу молитву, наш скорботний спів,

У пам'ять закарбовує Вкраїна

Небесну Сотню - їхні імена.

Після цих проникливих віршованих рядків, що сколихнули серця і душі односельчан, всечесні отці Василь Ткачук і Тарас Щербатюк відправили поминальну панахиду за загиблими учасниками революції, ім'я котрим - Небесна Сотня. Це молитва на вічну пам'ять Небесних тисяч Героїв, за їх чисті душі, які злетіли в небо і щоб Господь їх прийняв до себе. Хвилиною мовчання і запалюванням лампадок ланчинці вшанували Героїв Майдану.

    Заступники голови Ланчинської селищної ради Михайло Гресько і Василь Іванішак згадали події Майдану, закликали берегти ідеали революції Гідності і відстоювати незалежність нашої країни.

     Депутат обласної ради - Михайло Іваночко, наголосив, що такі заходи - нагадування всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни, щоб стати справжньою європейською державою. Завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі у перемогу запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні. Поетичні рядки сплетені у патріотичну мозаїку звучали у виконанні учнів 7-а і 7-б кл. Ланчинського ліцею під керівництвом вчителів Віри Брунько і Люби Голіней. З почуттям гордості і піднесеності прозвучала пісня "Слава Україні" у воконанні братів Володимира і Романа Малярчуків.

     Сьогодні боротьба за незалежність і цілісність нашої країни продовжується і захищають нас люди, які стояли на Майданах наших міст, селищ і сіл. За цю боротьбу заплачено кров'ю і життям наших співвітчизників. Серед них є і наші земляки... Це люди, подвиг яких ми повинні пам'ятати вічно, їхня мужність, віра приклад для юного покоління українців.

                                                                                 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Фото без опису Фото без опису Фото без опису