Фото без опису          Фото без опису

   

Фото без опису

В перший робочий день  2020 року  в АЗПМ с.ДОБРОТІВ  головою  Ланчинської селищної ради ОТГ  Володимиром Поповичем ПЕРЕДАНО  ОБЛАДНАННЯ  ПО ТЕЛЕМЕДИЦИНІ. Ця апаратура  була придбана за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів та Ланчинської селищної ради ОТГ. В.Попович роз’яснив, що медицина села ДОБРОТІВ та громади загалом виходить  на новий  вищий рівень. Система призначена для проведення попередньої діагностики пацієнтів в амбулаторії, а також як мобільний  варіант безпосередньо вдома у пацієнта.

 

В основі телемедицини – надання медичних послуг населенню шляхом забезпечення рівного доступу до медичних послуг належної якості. Ключовим  завданням  становить:

  •  забезпечення надання медичної допомоги пацієнту, коли відстань є критичним чинником її надання;
  •  збереження медичної таємниці та конфіденційності, цілісності медичної інформації про стан здоров’я пацієнта;
  •  створення єдиного медичного простору;

 

При передачі були присутні: заступники голови селищної ради, депутати, керівники  організації, спеціаліст з питань охорони здоров'я, головний лікар ЦПМСД, мешканці села.

Слід відзначити, що керівництво Ланчинської селищної ради ОТГ також посприяло встановлено в Добротівській амбулаторії відеонагляду та охоронної системи, планується ремонт приміщень  та матеріально технічного дооснащення.